Sommerhusprojektet har taget en drejning

 

- Projektet griber om sig

Efter en del op- og nedture den sidste månedstid (borebiller, bjørneklo, brumbassebo, to name but a few), så er vi vist endelig ved at være ovre de værste grimme overraskelser. 

Bjørnekloen er bekæmpet med rodstikning og en plastafdækning, som skal ligge der i min. 1,5 år. Godt vi har 1850 kvm, så vi snildt kan undvære lidt af haven i et par år. 

Borebillerne tager forsikringen sig heldigvis af, og brumbasserne synes at have forladt matriklen helt af sig selv.

Baghaven før og efter buskrydning (og bjørneklo). Her drømmer vi om på sigt at skabe en hyggelig gårdhave.

Baghaven før og efter buskrydning (og bjørneklo). Her drømmer vi om på sigt at skabe en hyggelig gårdhave.

IMG_2823.JPG

Oprindeligt var planen primært at gøre noget ved det udvendige, men når gulvene skal op, ja så skal køkkenet også udskiftes, og så kan vi ligeså godt flytte væggene også. Og bum, så ryger vi ud i en totalrenovering.

Det har taget os lidt tid at erkende, at huset faktisk skal totalrenoveres. For det betyder ikke kun mere arbejde, men også væsentligt større udgifter. Til gengæld bliver det forhåbentlig virkelig også vores drømmesommerhus. Når det er færdigt, står vi med et tip top hus, som forhåbentlig kan danne rammen om dejlige stunder med venner og familie de næste mange år.

Vi har også erkendt, at det bliver svært at gøre det meste selv. At renovere med en 1-årig, der hverken kan være inde pga. ødelagte gulve eller ude pga. bjørneklo er ikke ideelt. Jeg tager virkelig hatten af for dem, der renoverer med små børn! Vi har derfor allieret os med vores trofaste tømrermester og hans sjak, som også har hjulpet os med renoveringen af begge vores lejligheder.

Den nuværende plantegning

Den nuværende plantegning

Hvad skal der så ske?

Men nu til den sjove del; hvad skal der så ske med sommerhuset? 

Det gik hurtigt op for os, at en tilbygning ikke nødvendigvis er så lige til, og at en byggetilladelse faktisk kræver en del detaljerede tegninger, mange mål og kendskab til lovgivning mv. Vi har derfor allieret os med dygtige Studio Heima, som var klar på at rykke hurtigt på opgaven. Studio Heima ejes af søde Aldis og Kasper, og de står eksempelvis bag den flotte cafe La Pausa. Vi fik engelske Jim som arkitekt på projektet, og han var superdygtig hele vejen igennem. 

Ønskelisten var klar: Tre soveværelser med plads til en dobbeltseng og en børneseng i hver, et godt sofahjørne og plads til et stort spisebord. Og så ville vi have masser af lys i huset. 

Resultatet ser i her (det røde er den kommende tilbygning).

Huset ender i alt med at blive 86 kvm, som bliver maks. udnyttet.

Huset ender i alt med at blive 86 kvm, som bliver maks. udnyttet.

Vi bygger ud i to retninger, så vi kan lave en naturlig forlængelse af taget. Køkken bliver åbnet op, vi får en ekstra indgang i forhaven, med en dør ved køkkenet, og så bliver der sat et ekstra vindue i stuen, så vi får en masse lys gennem hele huset.

Udvendigt er planen stadig at beklæde huset med sort træ, og så skal vi fortsat have nye vinduer og døre i hele hytten. 

Derudover skal vi have nye gulve, nyt køkken, ny terrasse, ny el, omfangsdræn og en masse andre småting. 

En dag - når alt det andet er overstået - vil vi bygge en træterrasse i husets fulde længde. Det glæder jeg mig til!

En dag - når alt det andet er overstået - vil vi bygge en træterrasse i husets fulde længde. Det glæder jeg mig til!

Nye vinduer

Oprindeligt var tanken sprossede vinduer, men pludselig blev vi i tvivl. Huset er fra 1964, så måske ville moderne vinduer passe bedre til. Og så giver det et godt udsyn til vores flotte grønne have.

Vi har været virkelig meget i tvivl, og da jeg spurgte jer til råds på insta var feedbacken overvældende - og uenig. I var over 4000 der stemte og resultatet blev 45/55 i de moderne vinduers favør.

Og det er faktisk også meget sådan, vi har haft det. Jeg er stadig en lille smule i tvivl, så jeg tør næsten ikke skrive det. Men hvis vi vil videre med projektet, så skal der jo træffes nogle beslutninger. Vi har derfor valgte de moderne vinduer uden sprosser, og så laver vi et stort vinduesparti i fronten med skydedør. De to afgørende argumenter var, at det passer til husets oprindelige stil, og at det kommer til at skabe en fantastisk sammensmeltning af ude og inde. Derudover giver de moderne vinduer et bedre vue indefra, og så er de helt lavpraktisk lettere at pudse. 

Skitser af huset med nye vinduer, døre og træbeklædning.

Skitser af huset med nye vinduer, døre og træbeklædning.

Vores grønne forhave med alle de smukke træer og buske.

Vores grønne forhave med alle de smukke træer og buske.

IMG_0606.jpg

Det bliver så godt, og vi glæder os helt vildt til at se projektet skride fremad! Nu skal vi for alvor til de sjove beslutninger. Særligt glæder jeg mig til at vælge køkken. Vi er allerede fulde af ideer og leger blandt andet med tanken om en “tricolore” til de tre sektioner køkkenet består af. Og så skal vi selvfølgelig sørge for, at man stadig kan mærke den gamle sommerhusånd, selvom næsten alt bliver nyt (ja, altså lige bortset fra entre/bryggers og det lyserøde badeværelset som kun skal have en let omgang).