Det himmelblå køkken

 

- Indeholder reklame

Jeg knuselsker det her køkken. Så meget, at jeg nogle gange ville ønske, at jeg kunne tage det med hjem fra sommerhuset. Og jeg er ellers også virkelig glad for det, som vi har herhjemme.

Siden det blev sat op har jeg jævnligt fået spørgsmål om alt fra fronter til greb og bordplade. Så her får I den fulde gennemgang af køkkenet en gang for alle. Og til alle jer, der håbede på en farvekode på den smukke lyseblå, så må jeg desværre melde, at det ikke er mig, men Reform som står bag dén 🐳

Endnu et IKEA-hack

Ligesom køkkenet i vores lejlighed er der tale om et IKEA-hack. Og jeg synes igen, at det har fungeret virkelig godt med sådan et IKEA-hack - både funktionelt, æstetisk og for pengepungen. I modsætning til vores hjemmegjorte IKEA-hack sidst, så slap vi denne gang for at udtænke og gennemtænke alle mål selv, det hjalp Reform os med.

Fronter

Indmaden er altså IKEA, og fronterne er denne gang fra Reform. Serien hedder FRAME og er designet af Note Design Studio. Det fås i tre varianter; mørk fineret eg, creme og lyseblå. Se dem alle tre her.

Jeg synes serien er så pæn med de facetskårne kanter, den synlige træstruktur, og i vores tilfælde den flotte himmelblå farve. Det rammer en virkelig god balance mellem noget klassisk uden at blive kedeligt. Det var kærlighed ved første blik, og skulle jeg vælge et køkken igen i dag, så havde jeg valgt det samme.

Bordplade

Bordpladen er i corian og farven hedder ‘Willow’. Jeg har ikke erfaring med corian fra før, så var lidt spændt på det. Men efter +1 års flittig brug står den stadig virkelig flot. Og jeg synes det nistrede mønster og nuancerne er virkelig pænt til de lyseblå fronter. Vasken er underlimet og det fungerer super godt.

Tjek lige, hvordan vi endda har nailet at finde en vandhane i næsten samme nuance, så den blender ind med bordpladen i stedet for at løbe med opmærksomheden. Vandhanen hedder KV1 og er fra Vola. Muligvis i en udgået farve, for det var i hvert fald den allersidste, som Silvan fandt frem til mig langt ude på lageret.

Greb

Grebene er også fra Reform og fås både i messing og rustfrit stål. De er gode at gribe om og har et fint og enkelt formsprog. Selvom vi har messingdetaljer på lamperne, så synes jeg det rustfri stål spiller virkelig godt sammen med køkkenets farver.

Alt i alt er vi virkelig glade for køkken. Det giver så meget stemning til hele rummet, og jeg bliver glad over synet, hver gang jeg genser det.

Alle de andre detaljer

Platterne på væggen er en blanding af genbrugsfund fra Kirppu og DBA, og Horezu tallerkener fra Finders Keepers.

Vægfarven er 1024 Tidløs fra Jotun.

Vælglamperne hedder VL Ringkrone og er fra Louis Poulsen. Den koboltblå pendel er fra Frandsen. Spisebord og stole har vi fundet brugt, og jeg kender desværre ikke mærket. Det stribede tæppe er fra HAY.