Sofainspiration: 13 fantastisk flotte sofaer

 

- Inspiration til ny sofa

Jeg har seriøst brugt oceaner af tid på at researche den rigtige sofa de seneste uger. Den skal naturligvis være flot, og så skal den være i et prisleje, hvor min kæreste ikke løfter øjenbrynene og råber “HVAD?!”. Al den research skal ikke gå tabt, så jeg har samlet nogle af de flotteste her (flere af dem bestod ikke Niels-testen).

Det store sofashow

Nogen kan måske huske, at vi de sidste tre år har haft en del forskellige sofaer. Faktisk fem forskellige af slagsen. Alle købt brugt på dba, i genbrugsbutik, på auktion eller som udstillingsmodel til et lagersalg. Og lige nu har vi faktisk en virkelig smuk en, synes jeg! Se bare lige her.

8D9F903D-C43D-4C16-993E-9A0D9F378F9C.JPG

Sofaen hedder Ilona og har et virkelig fedt materialemiks af læder, træ og tekstil. Og det der smukke, blomstrede stof - ej, men altså! Desværre er sofaen ikke helt ideel til livet med en tumling med fedtede fingre, som elsker kiiiks, så vi leder derfor efter en mere familieegnet sofa.

Den helt rigtige sofa

Jeg har samlet alle mine favoritter her, hvis du også kunne bruge lidt sofainspiration.

Ilona fra Norell Furniture, tegnet af Arne Norell. Her som en særudgave med blomstret stof fra Jobs Handtryck.

Ilona fra Norell Furniture, tegnet af Arne Norell. Her som en særudgave med blomstret stof fra Jobs Handtryck.

HAY - Mags

HAYs Mags sofa er efterhånden lidt af en nyklassiker. Er du vimmer, den er alle steder - og med god grund. For sofaen kan jo fås i alle mulige opstillinger, med og uden chaiselong / armlæn, i en blød eller hård udgave, og i et væld af farver. Og så er prisen overkommelig.

Jeg er ret vild med den her variant i gul eller i det fine nistrede Bolgheri stof, som er en slags bouclé.

d6db3a972adb7c4af8ce7b6fb223c43f.jpg
Mags betrukket med Bolgheri.

Mags betrukket med Bolgheri.

HAY - Arbour

Nu vi er ved HAY, så er det her nyeste skud på stammen virkelig også flot. Se den lige i lyserød og rød! Modellen hedder Arbour og er HAYs bud på en mere bæredygtig sofa; det er nemlig Danmarks første svanemærkede sofa.

Arbour-3-Seater-Re-wool-758-oiled-waxed-walnut_Tulou-Coffee-Table-black_Crinkle-Stripe-Plaid-cappuccino.jpg

COMMON seating - Even & Mooner

Et måske mindre kendt sofamærke er COMMON (som har samme ophav, som står bag Reform). Sofaerne er ret anderledes, end hvad der ellers er på markedet, og jeg er vild med 70’er stemningen i de her to træsofaer. Even måtte godt flytte herhjem med det samme!

Mooner modellen er virkelig også vokset på mig.

Mooner modellen er virkelig også vokset på mig.

5d67b02cf35f89865e9cf317_5ac6db85b188fd22807d023d_COMMON-2018-March-Product-631.jpg

Normann - Swell

Jeg har i et stykke tid været ret vild med Swell fra Normann. Jeg synes, dens bombastiske udtryk både er sejt og elegant samtidig. Jeg faldt over den på dba den anden dag, hvor salgsargumentet lød “meget populær blandt influencers”. Jeg må erklære mig enig, selvom jeg nu ikke synes, at jeg har set den hos så mange endnu. Jeg må følge de forkerte :D

303751b2cd4eece038de61e68bf08a3c_large.jpg

Paustian - modulsofa

Hvis jeg kunne pege på én sofa og trylle den herhjem lige nu, så var det den her.

Modulsofaen fra Paustian er en vaskeægte klassiker fra 1969. Sofaen fejrede sidste år 50 års jubilæum, og udgaven i hestedækken herunder er et showpiece fra jubilæet. Jeg har ikke kunnet få den ud af hovedet siden jeg så den. Wauv!

Showpiece med hestedækken. Wauv!

Showpiece med hestedækken. Wauv!

GETAMA / Wegner - GE236

En anden rigtig klassiker, er Wegners GE236 fra GETAMA. Modellen er lige præcis tilpas retro til min smag, og man kan tit finde den i sjove farver og mønstre på DBA og Lauritz.

sofa-danish-hans-wegner-ge236-oak-1aa.jpg
Smukke detaljer. Næsten synd at stille den opad en væg.

Smukke detaljer. Næsten synd at stille den opad en væg.

Altonheim - Meadow

Jeg kender ikke Alton&Heim særlig godt, men er faldet over mærket et par gange, og de ser ud til at lave nogle flotte ting. Den her Meadow sofa er slet ikke dum og er faktisk på tilbud pt. Den fås i flere farver, og jeg synes, den er let og elegant.

meadow_1.jpg

Erik Jørgensen - Konami og EJ315

En ny og en gammel favorit fra Erik Jørgensen: Konami blev lanceret sidste år, mens EJ315 er en gammel klassiker, som både er dejlig at sidde i og flot at se på. Jeg er vild med udgaverne i stribet savak.

EJ315 i stribet savak.

EJ315 i stribet savak.

MENU - Eave

Kan i huske dengang Menu’s glaslysestager, som man kunne putte ting i, var hotte? Heldigvis er der sket en del med deres design siden, og jeg synes den nye Eave sofa er supersmuk. Fin lille detalje med det lille indhak ved armlænet, som får den til at stå ud fra de andre modulsofaer.

2cb5c8623aca2d3e1e9ed5ec366971e3.jpg
Jeg har det lidt blandet med veloursofaer, men lige den her - ku’ godt!

Jeg har det lidt blandet med veloursofaer, men lige den her - ku’ godt!

Sofacompany - Paula og Dane

Sofacompany tror jeg de fleste kender, og de laver varianter for enhver smag. Jeg synes særligt Paula og Dane er to virkelig gode bud, som opfylder forskellige behov.

Dane - ret sej i den blå fløjlsvariant.

Dane - ret sej i den blå fløjlsvariant.

ferm LIVING - Rico

Hvis jeg lige skal se bort fra Walters havregrynsfingre, så drømmer jeg om old-school Hollywood glamour som Rico her fra ferm LIVING. Smukke svungne former og boucle. Jeg elsker alt ved det her setup.

Hvilken sofa er din favorit? Og har jeg overset et godt bud, så tip mig endelig!