Vi gik med skovstemning og spa-følelse

 

- Indeholder reklame for Grohe Danmark

Jeg elsker grøn, og noget af det, vi faldt for ved vores sommerhusgrund var, at den er omkranset af træer og ligger ret skovagtigt. Vi har intet mindre end seks naboer, men ligger alligevel meget privat gemt væk af høje træer, som går hele vejen rundt om huset. Den skovstemning ville vi gerne trække med ind på badeværelset.

Planen var oprindeligt grønne fliser på væg og gulv, men da vi havde problemer med at få dem lagt i det mønster, vi ønskede, måtte vi pludselig sadle om.

Som jeg skrev på insta, var jeg derfor ekstraglad for, at vi havde valgt armaturerne fra Grohe i krom. Jeg synes nemlig krom står skarpt til det meste, så i det mindste havde vi helt styr på én ting i processen.

2EE56FDB-D1B4-4742-8B64-4B738A9CACAC.JPG

Flisekøb i blinde

Midt i fuld lock-down havde vi få dage til at finde nogle nye fliser, som var på lager, og jeg øjnede muligheden for at få en langvarig terrazzodrøm opfyldt! En sød lagermedarbejder sendte mig et billede af en ny farve terrazzo, som netop var kommet hjem, men som vi ikke kunne komme ud at se, da showroomet var lukket. Jeg prøvede at matche den med forskellige vægfarver og vægfliser, og så sprang vi ellers bare ud i det og håbede på det bedste.

Jeg sammensatte efterfølgende det her moodboard, for at indramme den stemning, vi gik efter.

39511587-6B3E-4533-9C57-97B19118812E.JPG

Vi var oprigtigt ret nervøse, da vi skulle åbne døren til badeværelset for første gang. For modsat når man får lavet badeværelse i sit eget hjem, hvor man løbende kan følge med, så havde vi ikke på samme måde overværet byggeprocessen i badeværelset her. Der var alligevel mange elementer, der skulle spille sammen; fliser, armaturer, farver, badeværelsesmøbel, vinduer etc. Vi åbnede døren og fik heldigvis en rimelig wauw-følelse.

De varme nistre i gulvet op mod vaskeskabet i egetræ. De enkle og elegante armaturer til den hvide vask og de klassiske fliser. Bundet sammen af den grønne vægfarve og så med små detaljer i flet, træ og rattan. Aaah, det er faktisk blevet bedre end jeg havde håbet!

DSC08470.jpg

Et elegant slankt greb

Håndvaskarmaturet er Grohe ‘Essence’ i krom. Klassisk og elegant, men det lange slanke greb giver det lige lidt ekstra finesse og lethed. Jeg synes som sagt, man får meget design for pengene. Find det her.

Badskabet i egetræ med tappede samlinger og corian bordplade er fra billigskabe.dk. Spejlet er fra IKEA. Badeværelsesbelysning er stadig en mangelvare (hvorfor er det SÅ svært? Tip modtages gerne!).

Krom og corian, rattan og egetræ.

Krom og corian, rattan og egetræ.

Plads til hele familien

Brusearmaturet i krom hedder Grohe ‘Smartactive 310’ med ‘Sena stick’ - altså den der fine slanke håndbruser. Og ja, det var der én af os, der gik ekstra meget op i. Find det her.

Vi er gået efter det største brusehoved, de havde, og det er SÅ lækkert! Særligt nu, hvor vi sjældent går i bad alene, fordi Walter ofte vil med. Brusearmaturet er med indbygget termostat (vigtigt, så du ikke selv skal fifle med blandingsforholdet mellem det varme og kolde), SpeedClean antikalk system (er der noget mere kedeligt end afkalkning af badeværelset), CoolTouch (så armaturet ikke bliver varmt) og meget, meget mere.

Fliserne i brusenichen er ‘Sal’ i farven mandel fra Bad&fliser, og på gulvet terrazzofliser fra samme. De hedder ‘Terra Mathis Honed’. Vi har valgt ikke at have en sokkelflise, for at få et mere clean look. I stedet får vi fuget hele vejen rundt langs gulvet (altså på et tidspunkt snart - på to do listen).

Vægfarven er 8469 Green Leaf fra Jotun.

Vores bruseniche er 100 cm bred, og det er helt perfekt!

Vores bruseniche er 100 cm bred, og det er helt perfekt!

Mens vi udtænker en gardinløsning er det heldigvis kun rådyrene som kan kigge ind.

Mens vi udtænker en gardinløsning er det heldigvis kun rådyrene som kan kigge ind.

Den røde tråd

Af finishing touches har vi købt toiletrulleholder og toiletbørste fra Grohe også. Jeg kan jo godt lide, når der er en rød tråd igennem rummet. Og så gemmer badeværelset også på en vaskesøjle, den slags luksus hører sig et nybygget sommerhus til, og vi har planer om at være der i længere perioder.

3E5E6827-CC09-410F-BF37-16CF70C59433.JPG

Inspiration til armaturer

Grohe laver virkelig et væld af flotte armaturer, i mange nuancer og finishes. Bl.a. havde vi også længe kig på farven Hard Graphite. En sortgrå finish, som jeg synes er virkelig pæn. Det må blive i næste badeværelse, men nu er ideen altså givet videre, hvis du er på udkig efter noget lidt anderledes.

Og hvis vi skulle have haft en indbygget variant ville jeg klart kigge nærmere på Atrio serien! Wauv, så pæn med de der krydsgreb.

Når enden er god…

Alt i alt er vi virkelig glade og tilfredse. Vi ville ikke gøre noget om, og det er virkelig den bedste følelse. Nu mangler bare den sidste finish (lidt fuge her, lidt maling der) og et par knager. Men SÅ er vi for alvor klar til at indtage og slappe af i sommerlandet.