3,5 meter skydedør og vinduer til et helt andet hus

 

- Indeholder reklame for Vinduesgrossisten

Det er da egentlig endt meget godt det her sommerhus? Særligt når man tænker på, at vinduer og døre i virkeligheden er bestilt til et sommerhus, som vi nu har revet ned.

Det her byggeri er ikke forløbet helt efter planen, som de fleste af jer nok ved. I et stykke tid var tanken egentlig at renovere og udbygge det gamle sommerhus, men efter at vi havde trykket bestil på vores vinduer og døre fra Vinduesgrossisten ændrede planerne sig.

Huset skulle rives ned, og et nyt skulle tegnes med det benspænd, at de nye vinduer og døre skulle bruges. Og det synes vi heldigvis er endt helt forrygende godt!

Nye vinduer og døre helt klar til nybyg, og ruinerne af det gamle hus.

Nye vinduer og døre helt klar til nybyg, og ruinerne af det gamle hus.

Online bestilling af vinduer og døre

Vi stod selv for bestilling af vinduer og døre, og jeg var ærlig talt en smule nervøs ved tanken. Vi har renoveret flere lejligheder, men pludselig selv at skulle tage ansvar for noget så grundlæggende som vinduer og døre, deres mål, lysindfald mv., virkede på en eller anden måde som en større opgave. 

Vinduesgrossisten sælger udelukkende online, og heldigvis er det ret nemt at bestille selv. Et par videoer forklarer, hvordan man måler korrekt op til både døre og vinduer. Vinduer/døre bliver visualiseret for én undervejs i bestillingsprocessen, så man bedre kan fornemme, om det ser rigtigt ud. Hvilken vej døre åbner og lukker er skåret ud i pap (den tripple-tjekkede jeg nu alligevel). Og så er der gode forklaringer til hver valgmulighed i bestillingsprocessen. Det føltes faktisk slet ikke så farligt endda.

Vores grønne kig.

Vores grønne kig.

Det skulle være nemt

De praktiske valgmuligheder var vi hurtigt afklaret omkring.

Vi vidste fra start, at vi ville energioptimere vores hus, så vi forhåbentlig kan bruge det året rundt. Derfor har vi valgt energirigtige 3-lags glas i alle vinduer og døre (A-mærket), som ellers kun er et krav i helårshuse. 

Vi ønskede så lidt vedligehold som muligt, men ønskede stadig træ indvendigt. Derfor faldt valget på vinduer og døre i træ/alu. De udvendige rammer er nemlig vedligeholdelsesfri.

Og så var det virkelig vigtigt for os at få udluftningsventiler i alle vinduer og døre, så luften løbende udskiftes; huset bedre kan ånde, og ja, vi generelt får et bedre indeklima.

Da vi kom til æstetikken, blev valget straks sværere…

Elsker hvor diskret vinduerne blender ind med facaden.

Elsker hvor diskret vinduerne blender ind med facaden.

Sprosser eller ej?

Vi drømte længe om den klassiske hvidsprossede sommerhusstil, men efter at have rådført mig med jer på instagram og med husets rødder i start 60’erne in mente, faldt valget på helt enkle topstyrede vinduer i sort (ude som inde). Og nøj, hvor er jeg glad for det valg i dag.

Sprossede vinduer er bestemt mega hyggelige, men det uforstyrrede udsyn, som vi nu får til de grønne omgivelser, var i sidste ende tungen på vægtskålen.

Jeg elsker, hvordan vinduerne indrammer haven, træerne og ja, alt det udeliv, som egentlig var hele trækplastret ved sommerhuset. 

At vinduerne er sorte ude og inde, synes jeg samtidig gør facaden mere enkel og giver interiøret lidt kant med de skarpe linjer.

Skydedøren indefra og ud.

Skydedøren indefra og ud.

Sammensmeltning af inde og ude.

Sammensmeltning af inde og ude.

Husets hjerterum

I det nybyggede sommerhus har vi prioriteret fællesrummet højt. Det store højloftede køkkenalrum og stue er husets hjerte, og takket være kæmpe skydedøren på 360 cm smelter rummet sammen med vores store dejlige terrasse, hvad end døren er åben eller lukket.

Jeg må tilstå, at jeg faktisk ikke synes, at vi skulle have så stor en skydedør til at starte med. Niels fik mig dog heldigvis overbevist, og jeg tror de 360 cm er tæt på at være Vinduesgrossistens maks. bredde. Så vi har virkelig makset ud her - også økonomisk, for selvom priserne er gode, så var det ikke den mindste post i budgettet. Jeg synes heldigvis, den er det hele værd, og det havde ikke været det samme sommerhus uden. 

Når vejret er godt har vi næsten 170 cm fri passage mellem terrasse og køkkenalrum, og når vejret er mindre godt, lapper vi den grønne udsigt i os gennem det frie udsyn fra de kæmpestore ruder. Og så sikrer de det dejligste lysindfald!

DSC08879.JPG

Fra et udgangspunkt til et andet

Det er stadig lidt tosset at tænke på, at vi har bygget med vinduer og døre bestilt til et andet hus. Men i sidste ende flaskede det hele sig. Heldigvis. Og jeg har i hvert fald mod på selv at bestille vinduer og døre fra Vinduesgrossisten igen. 

Næste gang skal vi nok bare være helt helt sikre på, at vi beholder det hus, som vi bestiller til.